skip to Main Content
Seguin kandalló burkolat és kandallóbetét +36-20-440-8017 seguin.hu@gmail.com

Az öntvény kandallóbetétek technikailag el vannak maradva a lemez tűzterektől ! ?

Ez mit is jelent !?

A lemez tűzterek megmunkálása lényegesen egyszerűbb, így a mai követelményekhez könnyebben alakíthatóak. Ma már szinte  mindenki zárt tűzteret épít be lakásába, mert biztonságos és jó a hatásfoka, azaz nem az utcát fűtik vele. Nyitott kandallók hatásfoka 10 % körüli, a hő energia 90 % a kéményen át távozik, a lakóteret csekély mértékben fűti.

A zárt tűztér üvegajtóval ellátott, így az égéstermék nem tud a lakótérbe bejutni. Hatásfoka 73 -78%  ( Seguin ) Ezek a készülékek teljesen jól és biztonsággal üzemelnek.  Ma már az épületek maximális szigetelése a cél , így szinte hermetikusan kizárják a friss levegő bejutását. Ezen okból szabályt vezettek be kandalló építés esetén. Friss levegőt kell bejuttatni a lakótérbe, ami már nem szellőztetést jelent.

Két lehetőség van a levegő utánpótlására. Az egyik, fali légbeeresztő beépítése ( teljesen jó megoldás, ahol nem lehet légcsatornát a kandallóhoz vezetni ) A másik lehetőség külső levegő csatorna kiépítése, így a kandallóbetét ezen keresztül kapja az égési levegőt.

És most jön a lényeg. Öntvény tűztereknél opcióban kérhető külső levegő csatlakozó. Ezen a csatlakozón keresztül csak az égési levegő érkezik. Viszont szinte minden tűztér rendelkezik “tisztaüveg” rendszerrel. Ezt öntvény esetében az ajtókeret és az üveg közti légrés kialakításával oldották meg. Azaz a helyiség légteréből használja az üvegöblítéshez szükséges levegőt. Valóban nevezhető zárt tűztérnek ez a megoldás, viszont ma már egy új kategória született, mégpedig a TELJESEN ZÁRT kandallóbetét.

Teljesen zárt öntöttvas kandallóbetét

Teljesen zárt öntvény kandallóbetét.

Lemez tűztérből ma már több gyártó is készít teljesen zárt vagy folytonégő” változatot, viszont öntvényből még nem igazán készítettek teljesen zárt betétet. A SEGUIN  elsőként kezdte el gyártani a teljesen zárt tűztér betétet. Ennél a típusnál az égési, a másodlagos, és az üvegöblítés levegője is a külső levegő csonkon keresztül jut a készülékbe, így a lakótérből nem használ levegőt.

Az öntvény betét tartósabb és jobban ellenáll a magas hőigénybevételnek, hőleadása jobb mint a samottal vermikulittal, kerámia, stb. béléssel ellátott  lemez betét. A Seguin termékeit magas minőség és megbízhatóság jellemzi. Öntvény tűztereire 10 év garanciát biztosít.

Teljesen zárt öntvény kandallóbetét : SEGUIN VISIO 7

Kandalló kémény, levegő utánpótlás.   bővebben 

Facebook
Google+
Back To Top